Една различна гледна точка

Проект: Въздушна фотография

Всеки ден в тази статия ще публикувам снимки, които представят различна гледна точка, снимки заснети във въздуха. Всяка една снимка ще бъда придружена с кратка история за заснемането и както и мястото и времето на действието. В коментарите под публикацията ще ви помоля да напише място, което искате да видите от високо, място, което ви е впечатлило с нещо, но бихте искали да разберете какво се вижда от друг ъгъл, а именно от въздуха. За предпочитане е тези места било то природни забележителности или архитектурни да бъдат в България, защото чрез този проект целя да популяризирам българската уникална и неповторима природа. Също така, за да гласувате за дадена снимка, моля напишете името на снимката в коментарите. На края на всеки месец по броя харесвания на снимките ще бъде направена класация на най-добрите топ 10 фотографии. Изборът е изцяло ваш. С приоритет ще бъдат предложенията в коментарите, а когато няма предложения, аз отново ще качвам снимка по мой избор, така че сега е момента да се възползвате. Аз снимам, вие получавате възможност да видите дадена локация от птичи поглед.

Време е да започваме и първото място, което ще ви предложа днес е:

язовир Доспат, град Сърница

Едно приказно и вълшебно място бих казал, което по принцип бях посетил веднъж, но красотата и спокойствието на това място ме накараха да се върна отново. Благодарение на тази въздушна снимка човек може да възприеме изобилията на майката Природа, съчетани с човека и мястото, където живее.

дата на заснемане: 04 ‎септември ‎2018 ‎г.

dji_0145
язовир Доспат, град Сърница

Тъй като няма коментари в публикацията, новото ми предложение е:

Залезът, град Несебър

Въпреки силния вятър и поетия риск към техниката, се получи една невероятно красива фотография на залеза над Несебър. Посещавам това място може би за трети или четвърти път и винаги природата ме възнаграждава с красиви гледки.

дата на заснемане: ‎03 ‎септември ‎2018 г.

dji_0004
град Несебър, България

Тъй като няма коментари в публикацията, новото ми предложение е:

Пясъчните пирамиди, Рожен

Едно прекрасно място, снимано от различна гледна точка, а именно пясъчните пирамиди около Рожен. Пътят води до известния красив и слънчев най-малък град в България – Мелник. В миналото мечтаех да видя това място от високо и благодарение на дрона вече имам тази възможност.

дата на заснемане: ‎29 ‎април 2019 г.

DCIM100MEDIADJI_0875.JPG
Пясъчните пирамиди около Рожен

Тъй като няма коментари в публикацията, новото ми предложение е:

язовир Пчелина (Лобош)

Много красиво място, което в последно време се превърна в притегателна точка за доста туристи от цяла България. В далечина вляво може да се види скалата, на която стои извисен параклис „Свети Йоан Летни“. Подходящо време за посещение на този язовир е пролетта, тъй като тогава всичко е все още ярко зелено и можете да станете свидетели на красиви мъгли и залези.

дата на заснемане: 26 май 2019 г.

DJI_0184
язовир Пчелина (Лобош)

Вашият коментар